Nitra začala so stavbou nového chrenovského cintorína v lokalite Selenec


Foto: Nitra začala so stavbou nového chrenovského cintorína v lokalite Selenec Foto: nitra.sk

Na nitrianskom sídlisku Chrenová začali práce na výstavbe nového cintorína. O jeho vybudovaní rozhodla radnica ešte pred rokmi, pretože v tejto mestskej časti sú dlhodobo problémy s nedostatkom priestoru pre nové hrobové miesta. Po výstavbe prístupovej komunikácie sa začalo s ďalšími stavebnými prácami. „Boli zabetónované základové pásy pre oplotenie. Následne sa začne s výstavbou obradnej siene, kolumbária a chodníkov,“ skonštatoval pre portál teraz.sk mestský poslanec Štefan Štefek.

Mestu sa už pred niekoľkými rokmi podarilo majetkovoprávne usporiadať parcely, na ktorých má byť nový cintorín postavený. Vytvorený je aj projekt, a pred dvomi rokmi bolo na stavbu vydané aj stavebné povolenie. Náklady na vybudovanie nového cintorína sa odhadujú na 1,7 milióna eur. Projekt je rozdelený na etapy, pričom už po ukončení prvej by sa mohlo začať s pochovávaním na určitých priestoroch.

Nový chrenovský cintorín bude stáť v lokalite Selenec, na okraji mesta v smere na Levice. Mal by poskytnúť priestor pre viac ako 1 000 hrobových miest a kolumbárium. V stavebnom povolení je uvedené, že vybudovaný bude jednopodlažný objekt s obradnou sieňou, mobiliár, drobná architektúra, osvetlenie a oplotenie cintorína, inžinierske siete a vysadenie zelene. Vybudovaná bude plocha pre hrobové miesta s výmerou takmer 17 000 metrov štvorcových.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk