Vodiči pod vplyvom alkoholu ohrozovali počas víkendu bezpečnosť na cestách, polícia ich zadržala!


Foto: Vodiči pod vplyvom alkoholu ohrozovali počas víkendu bezpečnosť na cestách, polícia ich zadržala! Foto: ilustračné

V piatok 3. novembra o 22:30 polícia zastavila v obci Dulovce (okres Komárno) automobil značky Suzuky a kontrolovala vodičku. Policajti u šoférky vykonali dychovú skúšku, ktorá bola pozitívna, keďže 53-ročná žena nafúkala 1,35 promile alkoholu. Následne bola umiestnená do policajnej cely, a bolo proti nej vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

V sobotu 4. novembra o 8:00 na Záhradníckej ulici v Komárne polícia zastavila auto značky BMW v ktorom sedel 33-ročný vodič z Maďarska. Po dychovej skúške mu policajti namerali 1,31 promile alkoholu. Aj vo večerných hodinách tentoraz na Hviezdoslavovej ulici polícia pri dychovej skúške u 39-ročného vodiča namerala 1,31 promile alkoholu. 


Aj pri ďalších kontrolách bol u vodičov zistený alkohol

„Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky v Nitre v sobotu 4.11.2017,  v noci o pol dvanástej  zastavili na Farskej ulici  vodiča vozidla Audi A3, ktorý pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy.  Pri kontrole sa 21-ročný vodič podrobil dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,58 promile,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podobný prípad sa stal aj v nedeľu, keď policajná hliadka v Leviciach na Okružnej ulici zastavila vozidlo značky Subaru, ktoré šoféroval 40-ročný vodič. Aj on pri dychovej skúške nafúkal 2,02 promile. Vodič mal navyše udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. 

„Všetci vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bolo im vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala Bruchterová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra