Pri čerpacej stanici v Nitre ráno sedel klokan!


Foto: Pri čerpacej stanici v Nitre ráno sedel klokan!

V skorých ranných hodinách sa na linke 159 ozval mužský hlas informujúci o tom, že na Novozámockej ulici, neďaleko čerpacej stanice, vidí pred sebou na zemi sedieť klokana.

Muž si uvedomoval, že jeho oznámenie znie nezvyčajne, a tak operátora uistil, že si nevymýšľa a nežartuje a že nie je opitý. Keď hliadka príslušníkov mestskej polície prišla na miesto oznamu, zistila, že muž hovoril pravdu. Skutočne sa pred nimi neďaleko oplotenia súkromnej firmy nachádzal klokan menšieho vzrastu.

Prostredníctvom operačného pracovníka bola situácia konzultovaná s pracovníkom organizácie Slobody zvierat, ktorý uviedol, že odchyt takéhoto jedinca nie je v nočných hodinách realizovateľný. Kým si príslušníci mestskej polície navzájom odovzdali získané informácie cez rádiostanicu, klokan sa presunul dierou v oplotení do areálu súkromnej firmy, kde sa hliadke v tme stratil z dohľadu. “Na základe miestnej znalosti sa podarilo zistiť majiteľa zvieraťa, ktorý ho mal vo vlastníctve približne mesiac a choval ho na vlastnom pozemku. Prisľúbil vo veci zjednať nápravu a zviera odchytiť,” informuje Mestská polícia v Nitre. Klokana sa nakoniec podarilo odchytiť a zabezpečiť, aby sa voľne nepohyboval po verejnom priestranstve.

Miesto: -
Dátum: 09.04.2015



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu