Pripravuje sa policajná akcia „Poď s nami merať!“, navrhnite na ktorých úsekoch je to potrebné


Foto: Pripravuje sa policajná akcia „Poď s nami merať!“, navrhnite na ktorých úsekoch je to potrebné Foto: ilustračné

Od 13. do 16. novembra 2017 môžu občania navrhovať miesta a úseky ciest, na ktorých bude prebiehať policajná akcia „Poď s nami merať!“. Miesta, na ktorých sa bude merať si sami určíte a na priebeh akcie sa budete môcť pozrieť osobne.  

Zaslané návrhy polícia spracuje a zoznam meraných úsekov zverejní, aby ste sa akcie mohli zúčastniť. Vodičov, ktorí prekročia povolenú rýchlosť vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, napriek tomu, že ide o dopravno-preventívnu akciu.

Neprimeraná rýchlosť jazdy je prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd. Polícia sa preto rozhodla pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej povolenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi.

Využite jedinečnú príležitosť a poďte s políciou merať dňa 25. novembra 2017 v čase od 09:00 do 16:00 hod. Ďalšie informácie k zasielaniu návrhov nájdete na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky - http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=naplanuj-policii-miesto-kontroly-pod-s-nami-merat.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu