Lúpež pri ktorej páchateľ priložil zbraň taxikárovi k hlave a vyhrážal sa mu zabitím je už objasnená


Foto: Lúpež pri ktorej páchateľ priložil zbraň taxikárovi k hlave a vyhrážal sa mu zabitím je už objasnená Foto: minv.sk

Krimininalisti z Nových Zámkov intenzívne pracovali na objasnení prípadu lúpeže, ktorá sa stala v noci z 2. na 3. novembra 2017. V piatok 10. novembra vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinov lúpeže a vydierania a prečinu obmedzovania osobnej slobody 30-ročného muža z obce Láb (okres Malacky).

„Obvinený muž nastúpil asi o 23.50 hod. dňa 02.11. do vozidla taxislužby a požiadal o odvoz na hlavnú vlakovú stanicu. Počas jazdy vytiahol krátku guľovú zbraň a priložil ju vodičovi k hlave. Vyhrážal sa mu pritom zabitím. Po zastavení na Novomestskej ulici zobral poškodenému 33-ročnému taxikárovi asi 100 eur a žiadal viac. Po chvíli však odišiel,“ skonštatovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Kriminalisti ihneď po oznámení skutku začali po páchateľovi pátrať, pričom pracovali aj so zábermi z bezpečnostných kamier. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné trestné stíhanie obvineného. Za zločiny lúpeže so zbraňou, vydieranie a obmedzovanie osobnej slobody hrozí obvinenému podľa zákona trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. 


Na videu z bezpečnostnej kamery je vidieť muža, ktorý nastupuje do Dacie Logan bielej farby pred lúpežou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra