Na Vajanského ulici v Nových Zámkoch pre časté nehody platí zákaz parkovania


Foto: Na Vajanského ulici v Nových Zámkoch pre časté nehody platí zákaz parkovania Foto: ilustračné

V záujme zvýšenia bezpečnosti a skvalitnenia dopravnej situácie sa na časti Vajanského ulice v Nových Zámkoch nebude parkovať. Miestny Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru (ODI OR PZ) požiadal mesto, aby na danej komunikácii umiestnil trvalé zvislé dopravné značenie Zákaz zastavenia. 

„Dôvodom je nárast počtu dopravných nehôd, ktorých hlavnou príčinou je nedanie prednosti v jazde. Na križovatky Vajanského s vedľajšími ulicami mesto osadilo dopravné zrkadlá. Autá odstavené na pravej strane Vajanského ulice smerom na Gúgsku však mohli brániť vo výhľade na hlavnú cestu. Žiadosť ODI OR PZ však rešpektujeme,” povedala vedúca odboru komunálnych služieb mestského úradu (MsÚ) Monika Kutenicsová.

Táto lokalita patrí k úsekom, kde je nedostatok parkovacích miest. Po otvorení nákupného centra na Vajanského ulici je k dispozícií aj nové parkovisko, ktoré okrem zákazníkov môžu využívať aj autá obyvateľov z blízkeho sídliska. 

Samospráva ako správca miestnej komunikácie dala dňa 16. novembra osadiť požadovanú zvislú dopravnú značku. Dodržiavanie zákazu zastavenia budú kontrolovať mestskí policajti aj príslušníci PZ SR. Predpokladáme, že hlavne v prvých dňoch bude treba upozorňovať vodičov, ktorí jazdia automaticky a nevšímajú si dopravné značky,” dodala  Kutenicsová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk