Vianočné trhy v Šali tento rok aj s novým umelým klziskom


Foto: Vianočné trhy v Šali tento rok aj s novým umelým klziskom Foto: sala.sk

Vianočné trhy v Šali tento rok obohatí klzisko. Postavené bude 5. decembra a verejnosti bude k dispozícií až do 6. januára. Klzisko je vybavené špeciálnym povrchom, preto bude potrebné si požičať korčule, určené na tento tip povrchu.

Korčule budú zapožičiavané zdarma. „Umelé klzisko bude mať kapacitu približne 50 ľudí, o presných prevádzkových hodinách a o tom, kedy si bude môcť verejnosť zakorčuľovať v centre mesta prvýkrát, budeme informovať,” uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.


Umelé klzisko vznikne najmä vďaka sponzorom

„Som rád, že sa našli ľudia, ktorí prispeli na to, aby aj Šaľa mohla na jeden mesiac takúto plochu prevádzkovať. Veríme, že ju využijú najmä mladí ľudia a okrem nich tam budú môcť vziať svoje vnúčatá aj starí rodičia,” povedal primátor Šale Jozef Belický.

Aj nadaľej bude sprístupnená ľadová plocha na zimnom štadióne, ktorú budú môcť občania využívať. „Hneď ako to dovolí počasie, bude sa dať korčuľovať aj na ľade, ktorý bude vytvorený na vynovenej ploche na Základnej škole Bernolákova v mestskej časti Veča,” dodala Kollerová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk