Okružná križovatka za pol milióna eur v Zlatých Moravciach bude hotová do konca tohto roka


Foto: Okružná križovatka za pol milióna eur v Zlatých Moravciach bude hotová do konca tohto roka Foto: ilustračné

Okružná križovatka pred budovou Mestského úradu v Zlatých Moravciach by mala byť postavená do konca tohto roka. Stavať sa začalo už 2. októbra a podľa zmluvy by stavebné práce mali byť ukončené do štyroch mesiacov. Avšak v prípade priaznivého počasia by mohli byť hotové skôr.

Spoločnosť ViOn, ktorá túto zákazku získala v elektronickej aukcii, prisľúbila vyvinúť maximálnu snahu o ukončenie do konca roka 2017. Asfaltovanie je preto plánované v termíne 2. a 3. decembra. Dodržanie týchto termínov však závisí od mnohých skutočností, do ktorých, samozrejme, zasahuje ešte faktor počasia,“ uviedla vedúca oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti mestského úradu Júlia Bacigálová. 

Na frekventovanej križovatke sa zbiehajú dva hlavné ťahy, po ktorých vodiči prichádzajú do mesta, zároveň slúžia ako výpadovky. Jej prestavba na okružnú si vyžiadala už niekoľko dopravných obmedzení a ďalšie sú v pláne. Úplná odstávka je naplánovaná počas víkendu 2. a 3. decembra. V prípade potreby sa môže posunúť o týždeň neskôr na 9. a 10. decembra 2017.

Cena výstavby križovatky je odhadovaná na viac ako pol milióna eur. Keďže sa v nej zbiehajú cesty II. a III. triedy, Nitriansky samosprávny kraj na jej výstavbu prispeje sumou približne 190 000 eur. Mesto na výstavbu vyčlenilo 210 000 eur a 100 000 eur investujú vodárne. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk