Nitra ako Európskeho mesto športu plánuje výrazné investície, obnovy sa dočkajú viaceré objekty


Foto: Nitra ako Európskeho mesto športu plánuje výrazné investície, obnovy sa dočkajú viaceré objekty Foto: nitra.sk

Nitra sa v roku 2018 stane tretím slovenským Európskym mestom športu po Košiciach a Banskej Bystrici. Štafetu od Banskej Bystrice prevzal nitriansky primátor Jozef Dvonč. Na tlačovej konferencii zároveň uviedol, že mesto chce v budúcom roku naďalej pokračovať v investovaní do športových objektov a podporovať športové aktivity pre všetky vekové kategórie.

„Chceme pokračovať v podpore tradičných podujatí, či už sú to olympiády pre materské školy, športové aktivity v školskej lige a organizácia mestských behov. Do projektu tiež plánujeme zapojenie nápadov športových klubov a verejnosti. Okrem toho, sa v Nitre, uskutočnia i podujatia, ktoré majú celoslovenský rozmer, napríklad opäť budeme etapovým mestom cyklistických pretekov Okolo Slovenska,“ uviedol primátor Nitry Jozef Dvonč.

V meste budú v roku 2018 prebiehať viaceré podujatia pre verejnosť, cieľom ktorých je prilákať k športu viac ľudí zo všetkých vekových kategórií. Pôjde o bežecké preteky, aktivity v rámci školských líg, olympiád, cyklistických podujatí, plaveckých, tenisových, atletických bojov, loptových hier a mnoho iných.

„Som veľmi rád, že po Košiciach a Banskej Bystrici je to práve Nitra, ktorá má silné športové zázemie a môže naplno využiť šancu byť Európskym mestom športu pre rok 2018,“ konštatoval na tlačovej konferencii primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Investície do športu budú pokračovať aj naďalej. Postavená by mala byť nová multifunkčná hala na Dieloch, telocvičňa na Čermáni, zmodernizuje sa aj štadión FC Nitra a štadión ČFK Nitra, tartanový ovál bude mať ZŠ Beethovenova, obnovia sa multifunkčné ihriská a cyklotrasy sa doplnia o takmer 14 kilometrov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: nitra.sk