ŽSR v súvislosti s viacerými nehodami, vyzývajú vodičov na bezpečný priechod cez priecestie


Foto: ŽSR v súvislosti s viacerými nehodami, vyzývajú vodičov na bezpečný priechod cez priecestie Foto: zsr.sk

V súvislosti s viacerými vážnymi dopravnými nehodami, pri ktorých zahynulo niekoľko ľudí Železnice Slovenskej republiky vyzývajú všetkých účastníkov cestnej premávky na bezpečný priechod cez železničné priecestia. Pri zrážkach s vlakom zahynuli v minulom týždni štyria ľudia.   

Pri zrážke auta s vlakom na priecestí v úseku Rimavská Sobota - Jesenské zomreli dve osoby. V úseku Rajec - Lietavská Lúčka vlak na priecestí zrazil a usmrtil cyklistu a v úseku Lipany - Sabinov na priecestí muž spáchal samovraždu. Pre nehody meškalo 12 osobných vlakov.

Pred železničným priecestím si musia počínať vodiči vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčiť, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou “Stoj, daj prednosť v jazde!”, je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim koľajovým vozidlom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: zsr.sk