Podvodník chcel dôchodkyňu nalákať na úver a za vybavenie si pýtal zlaté šperky, hrozí mu 10 rokov


Foto: Podvodník chcel dôchodkyňu nalákať na úver a za vybavenie si pýtal zlaté šperky, hrozí mu 10 rokov Foto: ilustračné

Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Nitry obvinila zo zločinu podvodu 54-ročného muža z obce Lužianky. V sobotu 12. mája popoludní mal obvinený v meste Nitra osloviť 72-ročnú ženu a predstaviť sa jej ako bývalý kolega z práce. Neskôr ju pozval na kávu s tým, že jej pomôže so získaním finančnej hotovosti prostredníctvom vybavenia úveru v banke. Následne sa ponúkol, že ju odvezie domov a vylákal od nej zlaté šperky za viac ako 266 eur.  

„Na druhý deň v nedeľu ženu telefonicky kontaktoval a dohodol si s ňou stretnutie na pondelok. Pri tomto telefonáte si 72-ročná dôchodkyňa zrejme uvedomila, že sa stala obeťou podvodu a preto vec oznámila na polícii. Nitrianski kriminalisti začali vo veci okamžite konať a po preverení všetkých informácii bol 54-ročný Juraj na polícii ku skutku vypočutý,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová. 

Keďže už v minulosti bol tento muž za majetkovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený, vyšetrovateľka spracovala podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie. Šperky, ktoré od poškodenej vylákal boli zaistené. Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra