Zákazníci sa opäť sťažujú na podozrivé čísla, operátori radia na hovory nereagovať


Foto: Zákazníci sa opäť sťažujú na podozrivé čísla, operátori radia na hovory nereagovať Foto: noviny.sk

Už viackrát sme vás informovali, že slovenským zákazníkom mobilných operátorov vyzváňajú podozrivé čísla. Tie sa objavili znovu, tentokrát však s inou predvoľbou, ktorá nie je priradená žiadnemu štátu. Ak ich zdvihnete môže sa to finančne odraziť na vašej faktúre. Volajúci používajú rôzne metódy. Niekedy len pár krát prezvonia a inokedy sa po zdvihnutí ozve aj neznámy hlas.  

Ak prichádzajúci hovor na vašom telefóne začína predvoľbou +882, ide o mobilného operátora Thuraya, ktorý pochádza z doteraz nezistenej arabskej krajiny. Ďalšou predvoľbou, ktorá nemá priradenú krajinu je +881, ktorá patrí Globálnemu satelitnému telefónnemu systému. Okrem predvoľby +882 sa objavili aj ďalšie. 

Predvoľba +48 by mala podľa informácií patriť Poľsku. Napriek tomu, že ide susediacu krajinu neodporúča sa prichádzajúce hovory prijímať. Spoplatnenie hovoru totiž môže byť vysoké. Ďalšou novou predvoľbou je +677, ktorá patrí Šalamúnskym ostrovom. Polícia SR a mobilní operátori upozorňujú, aby ste prichádzajúce hovory s podozrivou predvoľbou ignorovali.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: noviny.sk