Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre ponúkne až tisíc nových pracovných miest


Foto: Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre ponúkne až tisíc nových pracovných miest Foto: Jaguar Land Rover

Britská automobilka spúšťa náborovú kampaň, v rámci ktorej obsadí na začiatok tisíc nových pracovných miest. Z tohto počtu bude približne 800 pozícií vo výrobe. 

Vytvoríme celkovo 2800 nových pracovných miest a okrem toho ešte tisícky ďalších miest u našich subdodávateľov,” avizoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave prevádzkový riaditeľ spoločnosti Alexander Wortberg.

Spoločnosť odhaduje, že do regiónu prinesie tisíce nových pracovných miest

“Predpokladáme, že spustením výrobného závodu v Nitre vytvoríme približne 22.000 nepriamych pracovných miest u našich dodávateľov. Mnohé z nich budú v regióne Nitra a taktiež potom vo zvyšku Slovenska,” dodáva Wortberg.

V súčasnosti  je v spoločnosti zamestnaných viac ako 500 zamestnancov, a ich počet bude stále rásť. Primárnym cieľom budú ľudia z Nitry. Ak však spoločnosť nenaplní požadovanú kapacitu, bude pracovníkov hľadať aj v širšom okolí. Nové pracovné miesta prispejú k zníženiu nezamestnanosti v Nitre a celkovo v regióne.


Závod by mal výrobu spustiť do konca roka 2018 a ročná kapacita vyrobených vozidiel sa bude pohybovať okolo 150 0000. Prvým automobilom, ktoré sa bude v závode vyrábať bude model Land Rover Discovery.

Jaguar Landrover patrí medzi automobilky s najväčším počtom predaných vozidiel, mzda pracovníkov bude závisieť od skúsenosti

Spoločnosť tiež uviedla, že mzda pre pracovníkov výroby a pre kvalifikovaných pracovníkov sa mesačne bude pohybovať od 900 do 1800 € na základe pracovného zaradenia a skúseností jednotlivých zamestnancov. Pri nábore bude spolupracovať s rôznymi personálnymi spoločnosťami. 

V roku 2016 Spoločnosť Jaguar Land Rover ako najväčšia britská automobilka predala viac ako 583 000 automobilov v 136 krajinách. Spoločnosť po celom svete zamestnáva viac ako 40 000 pracovníkov. Taktiež vytvorila pracovné pozície pre 240 000 ľudí pracujúcich v oblasti predaja automobilov, závodoch svojich dodávateľov a v podnikoch kde má pôsobnosť. Automobilky s výrobou sa nachádzajú po celom svete, ako Veľká Británia, Čína, či Brazília. A najnovšie bude závod pôsobiť aj na Slovensku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: tasr.sk