Ak sa v Nitre spýtate, kde majú najlepšiu zmrzlinu, odpoveď nie je jednoznačná, musíte to zistiť sami. Obyvatelia majú hneď niekoľko odporúčaní. Miestni sa na sociálnych sieťach rozrozprávali o svojich obľúbených zmrzlinových miestach.
Diskusiu rozprúdilo na nitrianskej stránke na sociálnej sieti video, kde priatelia ochutnávali jednu z nich. Medzi komentármi sa objavili rôzne prevádzky, ako Gio na Kupeckej, zmrzlina U Miška pri súde, U Slávky, Lyra Chocolate, Zmrzlina pri Matici, či v Ivanke pri Nitre – všetky získali početné zmienky a odporúčania.
„Jednoznačne Maestro Nitra,“ napísala Zuzana, a podobne to vidí aj Tibor, ktorý priznal: „Chodím často.“ Obľúbené sú nielen tradičné chute, ale aj kreatívne kombinácie. Marek nadchol fanúšikov svojím tipom: „U mňa vedie trojkombinácia tmavý nugát – Maestro – ovocná.“ Práve tmavý nugát sa v diskusii spomínal viackrát ako favorit sezóny.
Mnohí Nitrania nezabudli na legendárnu Balkánsku zmrzlinu. Jozef si ju pamätá od detstva: „Jedine Balkánska, moja obľúbená od malička, vtedy stála 1 korunu jeden kopček.“ Alexander dodáva: „Chodil som tam na orieškovú v 80. roku – pražené lieskovce, mňam.“
Svoje fanúšikovské základne majú aj ďalšie prevádzky. „Jednoznačne Gio na Kupeckej, najlepšie suroviny. Cítiť to na chuti,“ píše svoj tip Andrej. Nechýbali ani tipy z okolia: „Výčapy-Opatovce u Blažena – TOP, nemá chybu, naj...,“ znel komentár Jozefa.
Nie všetky skúsenosti však boli pozitívne. Mária napísala kriticky o zmrzline pri Matici: „Určite nie včera som ju jedla..už sa tam nikdy nezastavím.“ Kritikou nešetrili ani pod príspevkom k zmrzline pri Lipe na Chrenovej. „Nič v zlom ale Lipa? Keď idem z deťmi na zmrzlinu tak máme to aj s príchuťou tabaku. Popolníky na stole, nafajčené ako v prvej cenovej a nemajú zvlášť naberačku na bezlaktózovu zmrzlinu,“ napísal Viktor a Vierka sa pridala: „Každému chutí niečo iné, ale roky sa čudujem, keď niekto napíše Lipu. 2x som jej tento mesiac dala šancu a to je proste celé zle.“ Rôznorodé názory sú dôkazom, že výber tej „naj“ zmrzliny je vecou vkusu.