Vodiči sú stále neopatrní a v autách si nechávajú cennosti, polícia eviduje viacero prípadov vlámaní


Foto: Vodiči sú stále neopatrní a v autách si nechávajú cennosti, polícia eviduje viacero prípadov vlámaní Foto: KR PZ Banská Bystrica

V súvislosti s viacerými prípadmi vlámania sa do áut za posledné obdobie vydala polícia stanovisko, ako prípadnému vlámaniu a odcudzeniu vecí zabrániť. Vo vozidle si nikdy na sedadlách a odkladacích plochách nenechávajte žiadne dôležité a cenné veci ako napríklad: doklady, peňaženku, kabelku, elektroniku, peniaze, zbraň a podobne.  

„Aj zdanlivo bezcenná vec môže zlodeja prilákať. Zlodejovi stačí na krádež vecí z vozidla len niekoľko sekúnd, počas ktorých sa vzdialite od vozidla. Mnohí ľudia si z auta robia výkladnú skriňu a potom si nájdu na aute rozbité okno a páchateľ čo vidí, to zoberie - príležitosť robí zlodeja a sú páchatelia, ktorí takéto príležitosti priam vyhľadávajú,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Pokiaľ si vo vozidle veci nechať musíte, tak ich uložte do batožinového priestoru, nie na viditeľnom mieste. Ak si nájdete vozidlo násilím otvorené okamžite zavolajte políciu. Do auta nikdy nesadajte a nezisťujte čo zmizlo, pretože tým môžete zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal na mieste činu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica