Nitra chce riešiť situáciu v doprave, zameria sa na najviac vyťažené lokality


Foto: Nitra chce riešiť situáciu v doprave, zameria sa na najviac vyťažené lokality Foto: nitra.sk

Nitriansky primátor Jozef Dvonč podpísal so zástupcom riaditeľa firmy AF-CITY PLAN Petrom Košanom strategický dokument – Plán udržateľnej mobility mesta Nitra. Jeho tvorba by mala nadobudnúť finálnu podobu približne o rok a pol, keďže v súčasnosti sa zbierajú údaje z rôznych modelových situácií a prebieha sčítavanie dopravy v najviac vyťažených lokalitách.  

„Strategický dokument bude spracovaný pre Nitru a okolité obce, nakoľko tieto oblasti sú momentálne dopravne mimoriadne vyťažené. Jej špecifikami sú nielen dopravné zdržania, ale aj dočasné obmedzenia v súvislosti s výstavbou závodu strategického investora ako aj dochádzaním ľudí do Nitry z okolitých dedín za pracovným i voľnočasovými aktivitami,“ uviedla samospráva.

Firma AF-CITY PLAN pomohla znížiť dopravné zaťaženie a prispela k zlepšeniu dopravy aj vo viacerých mestách v Česku. Aj preto možno očakávať, že dokument navrhne riešenia, ktoré pomôžu k zlepšeniu dopravy, k väčšej bezpečnosti na cestách a podpore cyklistickej dopravy. Projekt bude realizovaný z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu, ktorý jeho financovanie podporil sumou 741 tisíc eur. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: nitra.sk