65-ročný Jozef za streľbu na Okresnom úrade v Nitre pôjde do väzby


Foto: 65-ročný Jozef za streľbu na Okresnom úrade v Nitre pôjde do väzby

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici poslal do väzenia 65-ročného Jozefa J., za streľbu na Okresnom úrade v Nitre. Dôchodca spáchal zločin prípravy úkladnej vraždy, pokus vraždy a nedovolené ozbrojovanie.  

Sudca pre prípravné konanie ŠTS vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu z obavy, že obvinený by v trestnej činnosti mohol pokračovať. Voči verdiktu prokurátor ani obvinený sťažnosť nepodali, takže rozhodnutie je právoplatné.  

Incident sa stal v stredu 6. júna pred 8:30 ráno. Dôchodca prišiel na Okresný úrad v Nitre na prerokovanie priestupku. V miestnosti sa okrem Jozefa nachádzali dve pracovníčky, ktoré s ním čakali na jeho 68-ročného suseda, s ktorým mal spor riešiť. Sused však nachodil, a tak Jozef vytiahol zbraň a strelil medzi zamestnankyne. Muža ihneď hliadka odzbrojila a zadržala.

Pri incidente sa našťastie nikto nezranil, záchranári ošetrili jednu z pracovníčok, ktorá bola v šoku a v oku mala strelný prach. Jozef mal zbraň v nelegálnej držbe, preto je stíhaný za nedovolené ozbrojovanie. Spolu so susedom žijú v dome pre seniorov v susedných bytoch a spory medzi sebou majú už dlhodobo. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: webnoviny.sk