Pri zrážke kamiónu s mikrobusom v okrese Nitra musel zasahovať záchranársky vrtuľník


Foto: Pri zrážke kamiónu s mikrobusom v okrese Nitra musel zasahovať záchranársky vrtuľník Foto: lzs.ate.sk

K vážnej dopravnej nehode museli včera 5. októbra 2017 vyraziť leteckí záchranári z Nitry, zasahovali pri zrážke mikrobusu s kamiónom. V neskorých popoludňajších hodinách sa medzi obcami Pohranice a Štitáre zranilo 9 cestujúcich. Njvážnejšie poranenia utrpel starší pán, ktorého museli letecky transportovať.

„K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes neskoro popoludní medzi obcami Pohranice a Štitáre (okres Nitra) bol privolaný záchranársky vrtuľník z Nitry. Išlo o zrážku mikrobusu s kamiónom, pri ktorej sa zranilo deväť osôb. Leteckí záchranári si po pristátí prevzali do svojej starostlivosti 58-ročnému muža z autobusu, ktorý utrpel poranenie hrudníka, hornej končatiny a ďalšie povrchové poranenia,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.

Zranenému mužovi museli poskytnúť doplňujúcu liečbu a v stabilizovanej polohe ho previesť do nemocnice v Nových Zámkoch. Cestujúcich s ľahšími poraneniami ošetrili na mieste. „Po doplnení liečby bol preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky prevezený na centrálny príjem Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch. Ostatní zranení boli ošetrení a do okolitých nemocníc prevezení pozemnými záchranármi,“ doplnili leteckí záchranári. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: lzs.ate.sk