Počas týždňa trópy, nízke teploty a ochladenie cez víkend


Foto: Počas týždňa trópy, nízke teploty a ochladenie cez víkend Foto: ilustračné

Tropický pracovný týždeň a studený víkend. Taká je predpoveď počasia, ktoré nás čaká v priebehu nasledujúcich dní. Počas tohto týždňa nás zasiahne ďalšia vlna tropických horúčav. Od dnes budú opäť na dennom poriadku denné teploty cez 30 °C. Vyvrcholiť by mali vo štvrtok na hodnotách 27 až 33 °C.  

Dnešný deň by na naše územie mal priniesť prevažne jasné až polooblačné počasie. V priebehu dňa sa môže v horských oblastiach vytvárať kopovitá oblačnosť a postupne hrozia prehánky alebo aj búrky.  

Naše územie bude dnes ovplyvňovať okraj tlakovej výše, ktorý zasahuje do strednej Európy od západu. Očakávame prevažne slnečné počasie s teplotami od +26 do +31 °C. Popoludní sa v hornatých oblastiach začne tvoriť kopovitá oblačnosť. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky či búrky, ktoré by nemali byť intenzívne.  

Pred víkendom sa počasie pokazí  

S príchodom víkendu sa totiž v našej oblasti črtá výraznejšie ochladenie. Zmena príde v piatok, kedy by cez naše územie mal postúpiť studený front a za ním k nám od severozápadu začne prenikať  studený vzduch.  

Teploty by sa mali výrazne prepadnúť a to o viac než 10 °C. Ochladenie sa očakáva aj v noci, kedy teploty môžu v dolinách a v kotlinách klesať aj pod hranicu 5 °C.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: imeteo.sk