Vysoká prehra hokejistov HK Nitra domácom ľade s HC '05 Banská Bystrica


Foto: Vysoká prehra hokejistov HK Nitra domácom ľade s HC '05 Banská Bystrica Foto: huste.joj.sk

V 10. kole Tipsport ligy utrpeli Corgoni na domácom štadióne vysokú prehru, keď podľahli hokejistom HC ´05 Banská Bystrica 1:7. Nitra aréna videla prvý gól už v 5. min, keď skóroval Bartánus. Našim hokejistom sa síce podarilo vyrovnať, avšak to bolo všetko, čo z hľadiska skóre v ten večer Nitrania dokázali. Do konca prvej tretiny inkasovali ešte dvakrát.

V druhej tretine sa hokejist HK Nitra nezmohli prakticky vôbec na nič a inkasovali celkovo 4 góly. Nepomohla ani výmena brankárov, keď na začiatku druhej tretiny Hala vystriedal Hartzell. Ten po 4 góloch vo svojej bráne zamieril opäť na striedačku a do brány sa vrátil Halo. 

V poslednej tretine hostia kontrolovali priebeh zápasu. Nitrania si síce vypracovali pár sľubných príležitostí, avšak hosťujúceho brankára sa im prekonať nepodarilo. 

Pozápasové vyjadrenia trénerov 

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Žiaľ, keď to vyjadrím formou polarity, tak dnes sa to hodnotí veľmi záporne. Momentálne sme vo veľmi zlom psychickom rozpoložení. Na hráčoch to je vidieť, že psychika je niekde úplne inde, ako by sme si želali, alebo ako je normálne. Je to už niekoľký zápas, že veľmi ľahko dostaneme gól a na strelenie gólu sa nadrieme. Hráči ako keby si už sami prestávali veriť. Obraz toho je výsledok a psychika je veľmi zlá. Hráči momentálne nezvládajú ani základné veci, ktoré by inokedy, keby ste ich zobudili o polnoci a poslali ich na ľad bosých, tak sú schopní spraviť, ale momentálne to nejde. Musíme sa z toho dostať, ale bude to veľmi veľmi ťažké.”

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Samozrejme, mne sa hodnotí tento zápas veľmi dobre. Podali sme veľmi dobrý výkon a myslím si, že rozhodujúcim momentom bola prvá tretina, keď sme polovicu hrali v oslabení a naši ‘oslabovkári’ predviedli heroický výkon. Síce sme dostali gól, ale to nabudilo celé mužstvo a tretinu sme vyhrali 3:1. Dnes nám to tam napadalo, samozrejme, išli sme naproti tomu. Súper bol v ťažkej pozícii a musel doháňať výsledok a otvárať hru, čo bola voda na náš mlyn. Mali sme zopár hluchých miest, keď sme chceli hrať hore-dolu, ale vtedy nás podržal výborný brankár.”


HK Nitra - HC’05 iClinic B. Bystrica 1:7 (1:3, 0:4, 0:0)

Góly: 15. Milam (Krištof) - 5. Bartánus (Hohmann), 18. Faille (Surový), 20. Faille (Dame-Malka), 22. Bubela (Hohmann), 24. Lunter (Lamper), 27. Gabor (Bubela, J. Brejčák), 31. Kubka (Bubela, Hohmann. Rozhodovali: Hoppe, Stano – Výleta, Šefčík, vylúčení: 3:4, navyše: J. Brejčák 10 min. napadnutie hlavy a krku, Brittain trest v hre za úder hlavou (obaja B. Bystrica), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2281 divákov.

Zostavy:

Nitra: Halo (Hartzell 21. – 31.) – Mezei, Pupák, Milam, Versteeg, Ordzovenský, J. Kováčik, Korím – Paulovič, Krištof, Rzavský – Cope, Blackwater, Luciani – D. König, T. Mikúš, H. Ručkay – Šille, A. Kollár ml., Štumpf

B. Bystrica: Lassila – Ďatelinka, Kubka, J. Brejčák, Sedlák, Mihalik, Dame-Malka, Gélinas – Faille, Surový, Brittain – Lunter, Bortňák, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Belluš, Češík, Gabor



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: hockeynitra.com