Spoločnosť Prologis začína s výstavbou hál v logistickom parku v Nitre, investícia za milióny eur


Foto: Spoločnosť Prologis začína s výstavbou hál v logistickom parku v Nitre, investícia za milióny eur Foto: prologis.com

Spoločnosť Prologis, Inc. začala so stavbami hál v logistickom parku Prologis Park Nitra. Výstavba by podľa priebežných odhadov mala byť dokončená v prvom štvrťroku 2018. Nové haly by mali poskytnúť približne 500 nových pracovných miest.

Spoločnosť pôsobí v oblasti logistických nehnuteľností. V súčasnosti vlastní nehnuteľnosti a developerské projekty s celkovou rozlohou 64 miliónov metrov štvorcových v 19 krajinách, a distribučné priestory prenajíma približne 5200 zákazníkom.

V prvej etape budú haly 3, priestory sa pomaly obsadzujú, termín výstavby tretej haly je zatiaľ otázny

V parku by na ploche 20 hektárov mali vybudovať spolu až tri haly s plochou 95 tisíc metrov štvorcových. Prvé dve, ktorých výstavba sa začala, poskytnú plochu približne 62 tisíc metrov štvorcových.  

„V súčasnosti si už zákazníci zaistili 80 % plochy obidvoch budov. Okrem Jaguaru Land Roveru sú to všetko nové firmy, ktoré doteraz neboli v Nitrianskom kraji etablované,“ skonštatoval viceprezident a riaditeľ Prologis pre región strednej a východnej Európy Martin Polák pre portál teraz.sk.


Kedy sa začne s výstavbou tretej haly investor zatiaľ neuviedol. V nej by mali pôsobiť firmy, ktoré zatiaľ nie sú etablované nielen v regióne, ale ani v rámci Slovenska.

Spolupráca najmä s automobilkou Jaguar, cena zatiaľ nie je presná, no pohybuje sa v miliónoch eur

Logistický park Prologis Park Nitra je umiestnený neďaleko výrobného závodu Jaguar Land Rover. Bude určený pre príjem, skladovanie a redistribúciu dielov pre výrobu vo výrobnom areáli Jaguaru. Vybavený bude najmodernejšími technológiami, ktoré sektor v súčasnosti poskytuje.

Náklady na realizáciu projektu zatiaľ nie sú presné, no podľa projektovej dokumentácie by mali predstavovať 30 miliónov eur. „Presné čísla na výstavbu nezverejňujeme. Suma v projekte je veľmi orientačná,“ dodal Polák.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk