V Nitre hľadali strateného hubára, pomohli aj cyklisti


Foto: V Nitre hľadali strateného hubára, pomohli aj cyklisti Foto: minv.sk

Dňa 17. októbra o 11:50 hod. bolo na operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Nitre prijaté oznámenie o nezvestnosti 42-ročného muža. Volajúci do telefónu uviedol, že bol zo svojim synom na hríby a ten sa mu stratil. Operačný dôstojník sa nezvestnému mužovi dovolal na mobilný telefón a snažil sa ho upokojiť. 42-ročný pán uviedol, že sa nachádza niekde na kopci Zobor v Nitre, ale presnú polohu povedať nevedel. Z telefonickej komunikácie tiež vyplynulo, že má zranenú nohu a je dezorientovaný. 

Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky a pátrači so psom, ktorí prehľadávali lokalitu, pričom so strateným mužom boli neustále v kontakte prostredníctvom operačného strediska.

„Šťastím bolo, že počas komunikácie prechádzali okolo dvaja cyklisti. Preto policajt požiadal muža, aby im dal mobil. Tí spresnili miesto a nasmerovali policajtov po ktorej trase majú ísť. Po tri a pol hodinovom pátraní bol 42 ročný pán Jaroslav z Nitry vypátraný,“ uviedla Nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Policajti muža následne odovzdali záchranárom, ktorí sa o neho postarali.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu