HK Nitra prehrala s Duklou Trenčín až v predĺžení


Foto: HK Nitra prehrala s Duklou Trenčín až v predĺžení Foto: hockeynitra.com

Hokejisti HK Nitra mali na dosah víťazstvo na aktuálnym lídrom Tipsport ligy, a hoci viedli už 3:0 prehrali gólom v predĺžení. 

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:4 pp (1:0, 2:1, 0:2 - 0:1)

Góly: 8. T. Mikúš (Blackwater, H. Ručkay), 33. Csányi (J. Ručkay, Rzavský), 35. Versteeg (Rzavský) – 37. Hlinka (Frühauf, Bulík), 43. M. Hecl (Holenda, Mikula), 45. Hlinka (T. Varga), 63. J. Bezúch (Holenda, Ölvecký). Rozhodovali: Smetana, Baluška – Šefčík, Nagy, 

vylúčení: 4:3

Zápas sledovalo: 3033 divákov

Nitra: Lawson – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Csányi – Šille, Ondrušek, Štumpf

Trenčín: Valent – Themár, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Trška – J. Bezúch, Ölvecký, Sojčík – T. Varga, Bulík, Hlinka – M. Hecl, Dlouhý, Mikula – D. Hudec, J. Pardavý ml., Gašparovič – J. Švec

Nitrania nastúpili do zápasu so staronovým trénerom Antonínom Stavjaňom, pre ktorého to bol prvý zápas po príchode k mužstvu. Domáci ovládli prvú tretinu a dokázali aj skórovať, keď v 8. min. strelil úvodný gól Mikúš. Po prvej tretine v ktorej sa hral rýchly hokej domáci viedli 1:0.


Aj v druhej tretine ako prvý skóroval domáci tým, keď sa o to v 33. min. postaral Csányi. O dve minúty neskôr po góle Versteega Nitra viedla už rozdielom triedy 3:0. Trenčania však po presilovej hre dokázali znížiť keď na 3:1 skóroval Hlinka. Po 40. minútach tak Nitra viedla nad Trenčínom o dva góly.

Už po 3 minútach tretej tretiny na rozdiel jedného gólu znížil Hecl, a o 2 minúty vyrovnal už dvojgólový Hlinka. Corgoni si zápas výrazne skomplikovali, keď nedokázali udržať dvojgólové vedenie. Po 60. minútach bol stav 3:3 a išlo sa do predĺženia.

V predĺžení po troch minútach strelil víťazný gól Bezúch a zabezpečil tak hosťom z Trenčína výhru 4:3.

Hlasy trénerov po zápase 

Andrej Kmeč, (Nitra): „Bol to výborný zápas pred skvelou kulisou. My sme ho dobre rozohrali, ale Trenčín potvrdil svoju kvalitu a nejaké detaily, ktoré nám stále chýbajú k tej spokojnosti, sa dnes opäť stali a to nás stálo výsledok. Chalanom treba poďakovať, že tam nechali všetko a je len škoda, že sme to nedotiahli do víťazného konca.”

Peter Oremus, (Trenčín): „Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas. Náš výkon gradoval a my sme veľmi radi za toto víťazstvo. Kto dnes bol na hokeji, tak naozaj si ten zápas musel užiť. Naša hra bola dobrá, spokojnosť je a takto si predstavujeme, aby sme napredovali vo vonkajších zápasoch. Čiže zodpovednosť, prístup k zápasu mali chlapci vynikajúci a to rozhodlo.”

Zostrih zo zápasu 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: hockeynitra.com