Univerzitný most v Nitre sa po dlhých rokoch konečne dočká rekonštrukcie


Foto: Univerzitný most v Nitre sa po dlhých rokoch konečne dočká rekonštrukcie Foto: webnoviny.sk

Po niekoľkoročnom odkladaní sa Univerzitný most v Nitre bude rekonštruovať. Most sa nachádza na hlavnom ťahu a jeho päťprúdová vozovka aj mostné teleso je dlhodobo v zlom technickom stave. Slovenská správa ciest jeho opravu plánovala už v roku 2015, pre problémy vo verejnom obstarávaní sa však stavať nezačalo.

„V tom čase došlo k verejnej súťaži, financovanie zo strany štátu bolo zabezpečené. Bohužiaľ, bola na trhu taká situácia, že pre množstvo práce dodávatelia nemali voľné kapacity a postupne nás dostali až do zimného obdobia, kedy sa už práce nemohli začať,“ vysvetlil pre portál teraz.sk generálny riaditeľ SSC Roman Žembera.

SSC získala financie na rekonštrukciu z eurofondov, verejná súťaž je už vypísaná

Rekonštrukcia by sa mohla začať už o pár mesiacov. „Momentálne je situácia na stavebnom trhu odlišná, práce nie je až tak veľa. Počítam, že v priebehu mesiaca budeme mať výsledok verejného obstarávania a začiatkom jari by sme chceli, aby sa tento most začal realizovať. Nič tomu nebráni, finančné prostriedky sú, naprojektované to je, stavebné povolenie je vydané, takže nevidím absolútne žiadny problém v tom, aby most mohol byť na budúci rok hotový,“ skonštatoval Žembera.

Stavebné práce by mali trvať približne 6 mesiacov. Prebiehať budú vždy na jednej polovičke mosta a druhá bude prejazdná. Úplná výluka dopravy na tomto úseku by mala trvať dva týždne. Doprava bude presmerovaná na obchádzkové trasy, ktoré budú vyznačené. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk