Levický útulok vydal kalendár, ten má pomôcť k zisku financií na stavbu pozemku


Foto: Levický útulok vydal kalendár, ten má pomôcť k zisku financií na stavbu pozemku Foto: utulok-levice.sk

Predstavitelia Levického útulku občianskeho združenia (OZ) Šťastný domov - Happy House odovzdali svoj kalendár na rok 2018 do rúk zástupcu primátora mesta Levice Jána Krtíka. Kalendár vznikol z iniciatívy Lucie Krajčiovej a jej kolektívu, ktorí sa snažia zlepšiť aktuálne zlé podmienky útulku.

Finančné prostriedky z predaja kalendára budú použité na jeho fungovanie

„Súčasná situácia v útulku je dosť katastrofická, máme veľmi malé priestory, ktoré sú nevyhovujúce. Potrebujeme preto finančnú pomoc pre nový pozemok v približnej výške 100.000 eur,” povedala pre portál teraz.sk Jana Pereszlényiová z OZ.

Iniciátorka sa do projektu zapojila po tom, čo v tohtoročných jarných mrazoch v útulku skončil pes, ktorého našla na ulici. „Keď som potom videla, aké sú tam podmienky, povedala som si, že to musíme zmeniť. Iniciovala som preto vytvorenie kalendára na rok 2018 práve so zvieratami z levického útulku,“ hovorí Krajčiová.

Krajčiová dúfa, že ľudia na chod útulku prispejú aj väčším množstvom financií, na pomoc vyzýva aj Okresný úrad v Leviciach

“Verím, že ľudia nám pomôžu aj s väčšou sumou peňazí, ako je len cena kalendára, pretože je to na dobrú vec. Pomáhame psíkom, ktorí nám nezištne dávajú lásku. Kalendárom však nekončíme a pracujeme ďalej, aby sme získali peniaze na nový pozemok a vytvorili tak lepšiu budúcnosť pre psy v útulku,” dodala Krajčiová.

„OÚ Levice chce pomôcť tým, že sa snažíme nájsť vhodný pozemok buď v katastrálnom území mesta, či okolitých obcí. Aktuálna iniciatíva spája nielen mladých ľudí, ale slúži aj na niečo dobré. Chcem jej popriať, aby si daný kalendár zakúpili všetci ľudia dobrej vôle a pomohli tak psíkom a útulku,” uviedol pre portál teraz.sk prednosta OÚ Levice Igor Éder.

Kalendár si môžete zakúpiť TU




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk