FOTO: Pri Galante objavili „hory plastov“, nelegálnu skládku už rieši nitrianska enviropolícia


FOTO: Pri Galante objavili „hory plastov“, nelegálnu skládku už rieši nitrianska enviropolícia
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook: Polícia Slovenskej republiky

Nitrianska enviropolícia objavila v okrese Galanta nelegálnu skládku odpadov o veľkosti 4-tisíc metrov štvorcových. Išlo doslova o „horu plastov“, našli sa tam pneumatiky, rôzne časti áut, veľké igelitové tašky, gumené tesnenia, plastové nádoby, ale aj plasty z elektrospotrebičov a ďalšie podrvené zmesi.

Vyšetrovateľ oddelenia Nitra odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality preto začal trestné stíhanie.



Ako uviedli policajti v príspevku na sociálnej sieti, na svedomí to má zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý v období rokov 2014 až 2018, v katastrálnom území Zúgov v obci Čierny Brod, uložil na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi plastový komunálny odpad.

„Páchateľ neoprávnene nakladal s odpadom v rozsahu predbežne minimálne 26 600 eur. Presné náklady na odstránenie neoprávnene uloženého odpadu budú vyčíslené znaleckým dokazovaním,“ spresnila polícia. Páchateľovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Príslušníci Policajného zboru upozorňujú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu