Na ceste pri Nevericiach šiel 18-ročný vodič 160-kou. Policajti upozorňujú: pre mladých vodičov sú pravidlá prísnejšie!


Foto: Na ceste pri Nevericiach šiel 18-ročný vodič 160-kou. Policajti upozorňujú: pre mladých vodičov sú pravidlá prísnejšie! Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Mladého vodiča pristihla na ceste I/65 v katastri obce Neverice dopravná hliadka pri tom, ako výrazne prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Na úseku mimo obce, kde je povolené jazdiť nanajvýš 90 kilometrov za hodinu, sa rozbehol až na 157 kilometrov za hodinu.

Tým prekročil 18-ročný šofér vozidla Volkswagen Golf maximálnu povolenú rýchlosť o 67 kilometrov.  Službukonajúci policajti mu uložili blokovú pokutu vo výške 700 eur. Kým ju nezaplatí, ponechajú si v dočasnej opatere jeho vodičský preukaz. 

Policajti Nitrianskeho kraja na margo tohto prípadu upozorňujú, že pre začínajúcich vodičov platia do dvoch rokov od získania vodičského oprávnenia osobitné pravidlá. Z toho dôvodu, pokiaľ sa 18-ročný mladík pred uplynutím tejto doby ešte raz dopustí porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom alebo prekročí rýchlosť jazdy, bude musieť absolvovať rehabilitačný kurz pre vodičov, doškoľovací kurz, prípadne skúšku z odbornej spôsobilosti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu