VIDEO: Auto zišlo z diaľnice a vrazilo do čerpacej stanice. Desivú nehodu neďaleko Nitry rieši kriminálka


Foto: VIDEO: Auto zišlo z diaľnice a vrazilo do čerpacej stanice. Desivú nehodu neďaleko Nitry rieši kriminálka

Vo štvrtok 5. januára 2023 krátko po 13:00 hod. došlo na diaľnici D1 neďaleko Nitry k vážnej havárii. Vodič Volvo V40 jazdiaci v smere z Piešťan do Trnavy prešiel z cesty na benzínku pri obci Červeník (okres Hlohovec), kde zdemoloval tankovací stojan a zastavil až po ďalších desiatkach metrov. 

Pri náraze úplne rozmetal stojany a ich trosky poškodili nielen okolo stojace autá, ale aj vchodové dvere a interiér čerpacej stanice. S autom nakoniec skončil až na neďalekom parkovisku,“ priblížili policajti Trnavského kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Vozidlo ostalo po náraze úplne zdemolované, pričom jeho 28-ročný vodič z Bulharska môže hovoriť o skutočnom šťastí v nešťastí – pri náraze totiž nikto neutrpel zranenia. Sám šofér vyšiel z rozbitého vraku po vlastných. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Hasiči zabezpečili auto aj benzínku proti vzniku požiaru a pomohli odpratať prevádzkové kvapaliny. Celkové škody boli predbežne vyčíslené na viac než 200-tisíc eur. 


Podľa predbežných informácií mal byť príčinou nehody mikrospánok, vzhľadom na určité okolnosti si však prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálnej polície v Trnave. Ten začal vo veci viesť trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Polícia tiež našla pri prehliadky zdemolovaného vozidla predmety, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou. Bližšie informácie zatiaľ nie je možné vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytnúť. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu