Na urgent v Nitre sa musia doslova prebojovať. Nespokojní pacienti spísali petíciu


Foto: Na urgent v Nitre sa musia doslova prebojovať. Nespokojní pacienti spísali petíciu Foto: Facebook/Nemocnica Nitra

Na urgentnom príjme vo Fakultnej nemocnici Nitra vládne už minimálne niekoľko týždňov anarchia. Pacienti sa sťažujú na neprítomnosť akýchkoľvek pravidiel a chaotickú organizáciu, kvôli ktorej musia často na vyšetrenie čakať dlhé hodiny. Nefunguje tu poradovník a pacienti s akútnymi stavmi sa miešajú s tými, ktorí idú iba na kontrolu. 

Riaditeľovi nitrianskej nemocnice Michalovi Fajinovi bol ohľadom aktuálnych problémov doručený aj otvorený list, informoval o ňom portál nitralive.sk. Jeho autorkou je Katarína Pekarová, ktorej syn musí kvôli úrazu urgent pravidelne navštevovať. „Kto sa vie viac presadiť, ten ide do vnútra skôr,“ opisuje, ako funguje príjem do ambulancie. Podľa jej slov sa situácia v nitrianskej nemocnici postupne zhoršuje už roky. 

Kvôli nezvládnuteľnej situácii pacienti začali spisovať aj petíciu. V čase písania tohto článku mala takmer 800 podpisov. V prvom rade vyzýva na zriadenie non-stop recepcie, ktorá bude mať na starosti zostavenie poradovníka podľa dôležitosti a jasných pravidiel. 

Petícia okrem toho kritizuje aktuálnu prax, kedy sú pacienti posielaní na kontroly na urgentný príjem. Podľa signatárov petície tam však vôbec nemajú čo robiť, pričom často zavadzajú sanitkám a ľuďom, ktorí prišli v naozaj akútnom stave. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu