FOTO: Pátranie po Márii zo Šurianok trvá už vyše týždňa. Pri Nitre hľadali stopy, ktoré by mohli pomôcť


FOTO: Pátranie po Márii zo Šurianok trvá už vyše týždňa. Pri Nitre hľadali stopy, ktoré by mohli pomôcť
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Záchranný Systém Slovensko

Veľké pátranie po nezvestnej Márii Černickej zo Šurianok stále pokračuje. 28-ročnú ženu hľadajú od 6. januára 2024, kedy odišla z miesta trvalého pobytu a viac sa neozvala. Aj v nedeľu 14. januára zamierili desiatky profesionálnych pátračov, ale aj dobrovoľníkov, do obce Výčapy-Opatovce. Práve tu, na brehu rieky Nitra, sa na druhý deň po jej zmiznutí našlo odparkované jej auto značky Seat Leon.

„Plánom akcie bolo nájsť okrem samotnej osoby akékoľvek stopy, ktoré by mohli pomôcť s pátraním. Začínali sme od miesta, kde bolo nájdené vozidlo nezvestnej osoby,“ uviedlo na sociálnej sieti občianske združenie Záchranný Systém Slovensko. Prítomná bola aj polícia Nitrianskeho kraja a kynológovia z Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigády a Kynologického záchranného zboru SR.



Na pátranie bol využitý dron, aby analyzoval anomálie pri rieke Nitra, aj pešie tímy. „Na pátraciu akciu dorazilo veľké množstvo, takmer 60, spontánnych dobrovoľníkov z rodiny, či známych, ktorých sme začlenili medzi naše tímy a využili sme tak ich pomoc na podrobné prehľadávanie okolia,“ dodali pátrači.

Všetky nájdené predmety boli konzultované s rodinou. Žiaľ, Máriu sa opäť nepodarilo nájsť. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu