Slavia Praha odmieta hrať priateľský zápas so Slovanom, uprednostnili Zlaté Moravce. Dôvodom je tajný zápas s Moskvou


Foto: Slavia Praha odmieta hrať priateľský zápas so Slovanom, uprednostnili Zlaté Moravce. Dôvodom je tajný zápas s Moskvou Foto: Facebook/ FC ViOn Zlaté Moravce

Futbalový klub ViOn Zlaté Moravce – Vráble bude mať onedlho možnosť zmerať si sily s papierovo oveľa silnejším súperom. Na prípravný zápas ho totiž pozval český futbalový gigant Slavia Praha potom, čo zrušil plánované priateľské stretnutie so Slovanom Bratislava. Ten totiž na sústredení v Katare odohral zápas s klubom Dinamo Moskva. 

Všetko sa začalo, keď asistent trénera Slovanu Ľuboš Benkovský na sociálnej sieti informoval, že si v rámci príprav zahrajú aj s týmto ruským tímom, čo vyvolalo búrlivú reakciu. Benkovský zakrátko status upravil a zmienku o Diname z neho vymazal. Slovan však v utorok 23. januára v Katare zápas proti Moskve skutočne odohral.

Klub neplánuje přípravné utkání s ŠK Slovan Bratislava,“ reagoval na situáciu Jaroslav Tvrdík, predseda predstavenstva Slavie Praha. Na jeho slová odpovedal, pravdepodobne položartom, profil ViOnu Zlaté Moravce-Vráble: „Sme pripravení Slovan nahradiť.“ Slavia Praha zobrala ich slová vážne a dohodla si s juhoslovenským klubom zápas.

Celá situácia sa odohrala tak rýchlo, že majiteľ FC ViOn Viliam Ondrejka bol postavený pred hotovú vec, čo ho mierne šokovalo. „Keď mi to Marek (generálny manažér) oznamoval, tak som mu neveril. Nevedel som, o čo ide.“


Dnes už sú prípravy na priateľské stretnutie v plnom prúde. Šéf Slavie dokonca prisľúbil, že pre fanúšikov zo Slovenska uhradí autobusovú dopravu do Prahy. Výťažok zo zápasu bude venovaný na pomoc Ukrajine. 

Šéf pražského Slovana vysvetľuje svoj postoj bližšie v príspevku na sociálnej sieti. Od začiatku vojny na Ukrajine sa osobne aj v mene klubu angažuje v pomoci utečencom aj ľuďom žijúcim v oblastiach priamo zasiahnutým konfliktom, sám si tiež adoptoval vojnovú sirotu. 

Hráči, ale aj fanúšikovia a manažment, tak za spletitých okolností získali možnosť zmerať si sily s papierovo oveľa silnejším súperom. Dátum a ďalšie informácie o plánovanom zápase budú zverejnené v najbližších dňoch. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu