V Topoľčanoch prebehne verejná diskusia o regulácii parkovania v obytných zónach


Foto: V Topoľčanoch prebehne verejná diskusia o regulácii parkovania v obytných zónach Foto: ilustračné, pixabay.com

Mestský úrad v Topoľčanoch pozýva všetkých obyvateľov, ktorých táto problematika zaujíma, na verejnú diskusii k regulácii dopravy v meste. Tá sa uskutoční vo štvrtok 1. februára 2024 na mestskom úrade v zasadačke mestského zastupiteľstva. Diskusia sa bude vysielať aj online. 

V priebehu roka 2024 je v pláne rozšírenie regulácie statickej dopravy na sídliská Juh, Východ a F. Nastaviť rýchle tempo v regulácii parkovanie je nevyhnutné – počet automobilov v Topoľčanoch sa za posledných 20 rokov zdvojnásobil. Veľký nápor na topoľčiansku cestnú infraštruktúru potvrdila aj analýza Žilinskej Univerzity. Podľa jej zistení prejde hlavnými ťahmi v meste asi 38-tisíc áut denne. 

Pre obyvateľov sídlisk a mestských častí to znamená hlavne nekonečné problémy s parkovaním. „Zavedením regulácie statickej dopravy na sídliskách chceme zabezpečiť viac komfortu pre občanov s trvalým pobytom tak, ako sme to uskutočnili v širšom centre mesta,“ vysvetlilo vedenie mesta. 

Vďaka týmto krokom by mala byť v budúcnosti v Topoľčanoch prehľadnejšia a bezpečnejšia dopravná situácia. Obmedzenie počtu všadeprítomných áut bude znamenať aj jednoduchší prístup pre záchranné zložky. Mesto chce na diskusii s občanmi prebrať závery, ktoré vyplynuli z doterajších analýz a rozhovorov s odborníkmi. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu