Zachránila 30 mačiek z ulice, no sama potrebuje pomoc. Anne z Dražoviec hrozí, že príde o strechu nad hlavou


Foto: Zachránila 30 mačiek z ulice, no sama potrebuje pomoc. Anne z Dražoviec hrozí, že príde o strechu nad hlavou Foto: donio.sk

Zachránila život desiatkam mačiek a pomohla im dostať sa z ulice. Teraz však potrebuje pomoc ona sama, pretože jej hrozí, že príde o strechu nad hlavou. 60-ročná Anna z Dražoviec pri Nitre sa dostala do ťažkej životnej situácie a každé euro jej môže pomôcť. 

Anna je v preddôchodkovom veku a za prácou každý deň dochádza pešo osem kilometrov. Jej príjem nedosahuje ani len výšku životného minima, napriek tomu má však v opatere 30 mačiek, ktoré zachránila z ulice. Zatiaľ býva u bývalého manžela, kde však už nemôže ostať. 

Mesačne musí vyžiť z 220 eur, často však Anne nezostane ani na jedlo, keďže nasýtiť seba aj 30 zvierat je nad jej možnosti. Hoci žijú v skromných podmienkach, Anna sa o svojich chlpatých priateľov dobre stará a ich obydlie udržiava v čistote. 

„Je to skutočný príklad starostlivosti, lásky a obety ženy, ktorá v živote nič nemá. No napriek tomu má obrovské srdce, keďže poskytla domov pre 30 mačiek zachránených z ulice, pričom sama nemá vlastnú strechu nad hlavou,“ napísala žena, ktorá Annu osobne pozná a rozhodla sa jej pomôcť prostredníctvom zbierky.



Ako tiež uviedla, Anninu situáciu sťažuje aj exekúcia, ktorú ale nemá z čoho splácať. Domnieva sa však, že vznikla neoprávnene. Na ľudí sa preto obrátila s prosbou o pomoc a Anne založila zbierku na donio.sk.

Od decembra sa našlo už 170 darcov, ktorí spolu prispeli vyše 3-tisíc eur. Vysnívaná suma však predstavuje 5-tisíc eur a do ukončenia zbierky ostávajú už len dva týždne a pár dní. Získané financie zlepšia Anninu situáciu a poslúžia na to, aby si mohla nájsť nový domov po boku jej štvornohých miláčikov. 

Pokiaľ chcete Anne prispieť čo i len jedným eurom, môžete tak spraviť na webovej stránke donio.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu