FOTO: Pokutuje mestská polícia v Topoľčanoch parkovanie nespravodlivo? Nahnevaní obyvatelia ich postup kritizujú


FOTO: Pokutuje mestská polícia v Topoľčanoch parkovanie nespravodlivo? Nahnevaní obyvatelia ich postup kritizujú
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook/Topoľčany hľadaj, pomôž (Hakuna Matata)

V skupine na sociálnej sieti venovanej dianiu v Topoľčanoch zverejnila jedna obyvateľka nepríjemnú skúsenosť s parkovaním. Dostala zaň totiž pokutu, podľa jej vlastných slov však neporušila žiadne pravidlo. 

Stalo sa to v rámci návštevy lekárky v blízkosti obchodného domu Decodom v mestskej časti Krušovce. Keďže štandardné parkovacie miesta pred budovou boli obsadené, rozhodla sa odstaviť vozidlo vedľa cesty. Po návrate z vyšetrenia našla na svojom aute papuču. „Nebola tam žiadna značka zákaz parkovať ani nič podobné. Nezasahovala som s autom vôbec do cesty, keďže som zaparkovala správne,“ vysvetľovala nahnevaná obyvateľka. 

Mestská polícia jej mala po príchode vysvetliť, že na danom mieste poškodzuje verejnú zeleň, a akékoľvek státie s vozidlom je tam preto zakázané. Žena po dlhšom naťahovaní sa pokutu zaplatila. O to viac bola prekvapená, keď neskôr lokalitou opäť prechádzala.

Tvrdí totiž, že po incidente s parkovaním videla na inkriminovanom mieste odparkované iné auto – bez papuče. Malo sa to pritom stať minimálne trikrát. „Takže mestskí policajti rozdávajú pokuty tak, ako sa vyspia?“ spýtala sa rétorickú otázku. 


K príspevku za krátku dobu pribudlo mnoho komentárov, pričom niektoré postup mestskej polície schvaľovali, zatiaľ čo iní ho kritizovali. „Stojíte na zeleni, policajti boli v práve…. Darmo sa rozčuľovať za svoju chybou,“ napísala jedna komentujúca. „Kde je tá zeleň?“ pýtal sa zmätene ďalší diskutujúci. Iní v komentároch tvrdili, že topoľčianski policajti nepokutujú parkovanie svojvoľne, a vozidlo tak musel niekto nahlásiť. 

So zlou skúsenosťou sa podelila aj ďalšia diskutujúca, ktorá bola na rovnakom mieste tiež pokutovaná. „Ja som bola vo vysokom štádiu tehotenstva a vonku bolo 35 stupňov, bolo im to jedno, že mám parkovať na vedľajších uliciach,“ zhrnula situáciu. Parkovanie v lokalite jej podľa nej celkovo zle vyriešené, pretože tam ordinujú dvaja lekári a jedna zubárka, pričom k dispozícii majú asi 6 parkovacích miest. To, že autorka príspevku dostala v mieste pokutu, pričom niekto iný nie, považuje za náhodu. „Nič iné by som za tým nehľadala,uzavrela





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu