VIDEO: Známy dobrodruh preskúmal opustenú škôlku ukrytú v centre Nových Zámkov


Foto: VIDEO: Známy dobrodruh preskúmal opustenú škôlku ukrytú v centre Nových Zámkov Foto: youtube/Ivan Donoval

Známy slovenský youtuber Ivan Donoval sa už roky venuje skúmaniu tých najviac zabudnutých a zanedbaných zákutí našej krajiny. V novom urbex videu predstavil divákom opustenú škôlku v Nových Zámkoch

Aj keď budova stojí na okraji samotného centra mesta pri rieke, pred zrakmi verejnosti je na prvý pohľad pomerne ukrytá. Po vstupe z čiastočne udržiavaného areálu si možno všimnúť, že na škôlku je pomerne veľká. Interiéry pôsobia strašidelne, máta tam však len prízrak dôb dávno minulých. 

Na videu možno postupne vidieť množstvo miestností, ktoré boli značne poškodené vandalmi. Badať stopy po odstraňovaní káblov a v niektorých bývalých triedach chýbajú celé zárubne. Zanedbateľné nie sú ani všadeprítomné stopy po bezdomovcoch, najmä v podobe v podobe prázdnych fľaší od lacného alkoholu. Dobrodruh Donoval však objavil aj stále čiastočne čitateľné tablo z roku 1972. 

Autor videa sa podľa jeho slov posúdil nájsť čokoľvek o histórii tejto budovy, bohužiaľ, neúspešne. S informáciami sa nakoniec podelila jedna sledujúca v komentároch na Youtube, ktorá vraj škôlku v detstve navštevovala. 


Pôvodne všetky priestory slúžili pre jasličky a škôlku. Neskôr tam mali triedy aj žiaci zo Základnej školy na Andovskej ulici. Svoju miestnosť tam mali aj postihnuté detičky a v budove bolo zriadené aj fitko,“ vymenovala v komentári. Súčasťou areálu boli aj samostatné budovy riaditeľne, kuchyne, jedálne a telocvične. Priestory slúžili svojmu účelu až do roku 2000. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu