FOTO: Protesty pokračovali 1. februára aj v Nitre, Leviciach a Nových Zámkoch


FOTO: Protesty  pokračovali 1. februára aj v Nitre, Leviciach a Nových Zámkoch
Galéria: 6 fotiek
Foto: facebook/ Tím Kraj Nitra

Vo štvrtok 1. februára sa konala naprieč Slovenskom ďalšia vlna opozičných protestov. V rámci Nitrianskeho kraja sa demonštranti opäť zhromaždili v centre Nitry, Nových Zámkov a Levíc. 

Organizátori protestu sa tentokrát snažili nalákať čo najviac zúčastnených na hlavný protest do Bratislavy. Chceli totiž skoncentrovať silu demonštrantov z dôvodu stále vážnejšie hroziaceho prijatia novely trestného zákona. 

Tý, ktorí nemohli prísť do hlavného mesta, sa opäť stretli na námestiach naprieč krajinou. V Nitrianskom kraji sa opäť protestovalo v Nitre, Leviciach a Nových Zámkoch. Na námestie do Levíc tentokrát prišiel občiansku spoločnosť podporiť primátor Nitry Marek Hattas. Podľa jeho slov tam narátal odhadom 350 zúčastnených. 

V Nitre sa podľa odhadov opäť zhromaždilo okolo 2-tisíc protestujúcich. Dav tentokrát snímal aj dron, na čo boli zúčastnení upozornení z pódia. Podľa fotografií z novozámockého protestu sa mohlo 1. februára tak, ako minule, zhromaždiť okolo 150 ľudí. Na pódium vystúpil aj rodák a umelec Rokko Juhász, ktorý prišiel z Budapešti. Ten v Nových Zámkoch rečnil aj počas protestov v období Nežnej revolúcie. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu