Zomrel obľúbený kňaz a misionár Ľudovít Feja, zádušná omša bude v kostole na Kalvárii


Foto: Zomrel obľúbený kňaz a misionár Ľudovít Feja, zádušná omša bude v kostole na Kalvárii Foto: pixabay.com

V nedeľu 4. februára 2024 zomrel kňaz, rehoľník a misionár zo Spoločnosti Božieho Slova P. Ľudovít Feja. Mal iba 54 rokov. Informovalo o tom Biskupstvo Nitra na sociálnej sieti

„Zádušná svätá omša bude v piatok 9. februára 2024 o 11:00 hod. v Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Nitre na Kalvárii. Po svätej omši budú pohrebné obrady na Cintoríne svätého Cyrila a Metoda na Cabajskej ceste v Nitre,“ uvádza sa v smútočnom oznámení. 

Celebrantom zádušnej svätej omše bude nitriansky biskup Mons. Viliam Judák. Ďalšia zádušná omša za zosnulého bude o deň neskôr v jeho rodisku, vo farskom Kostole Najsvätejšej Trojice v Lokci. Začiatok je stanovený na 10:30 hod. 


Páter Ľudovít Feja sa narodil 10. novembra 1969 v Námestove. V Nitre však zložil svoje prvé rehoľné sľuby a neskôr aj tie doživotné. Vyštudoval filozofiu a teológiu na Teologickej fakulte Trnavskej univerzity a po zavŕšení štúdia bol v roku 2001 vysvätený za kňaza. 

V rokoch 2002 - 2005 pôsobil v Ekvádore ako misionár. Nasledujúce roky sa nachádzal na Slovensku a od roku 2011 až do 2013 bol misionárom v Bolívii. Pôsobil aj Petržalke, v Snine, neskôr v Terchovej, v Halenkove na Morave (ČR) a opäť v Terchovej. Jeho posledným pôsobiskom bol Misijný dom Božského Srdca Ježišovho vo Vidinej, kde bol od roku 2019 výpomocným duchovným.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu