Zlaté Moravce zaplatia za koncert Dary Rolins 10-tisíc eur. Sú pritom najzadlženejším mestom na Slovensku


Foto: Zlaté Moravce zaplatia za koncert Dary Rolins 10-tisíc eur. Sú pritom najzadlženejším mestom na Slovensku Foto: instagram, Dara Rolins

Zlaté Moravce boli v roku 2023 najzadlženejším mestom na Slovensku. Aj preto časť obyvateľov pobúrila informácia o plánoch pre najbližší tradičný jarmok, ktorý sa uskutoční na jeseň. Hlavnou hviezdou programu má byť totiž speváčka Dara Rolins, ktorej sľúbili honorár vo výške 10-tisíc eur. 

Ide o polovicu celkového rozpočtu na organizáciu dvojdňového kultúrneho programu. Mesto má pritom veľký investičný dlh v cestnej, ale aj inej občianskej infraštruktúre. Mnohí obyvatelia si preto myslia, že radnica by mohla tieto peniaze využiť aj inak. 

Každý rok sa snažíme na zlatomoravecký jarmok prilákať niečo zaujímavé, nejakého umelca, ktorého si užijú všetky vekové kategórie,“ obhajovala toto rozhodnutie pre tv.noviny.sk Simona Holubová, riaditeľka mestského kultúrneho strediska. Verí, že napriek počiatočnej kritike sa nakoniec ukáže, že táto investícia stála za to. 


Informácia o výške honoráru rozdelila zlatomoraveckú spoločnosť. V skupine na sociálnej sieti zameranej na život a problémy obyvateľov mesta sa nazbieralo množstvo vyjadrení. Časť z nich sa na program teší a považuje to za správne rozhodnutie. „Zlaté Moravce práve potrebujú takéto projekty, aby sa trošku vyrovnali lepším mestám,“ napísal jeden komentujúci s tým, že financie sa do rozpočtu môžu vrátiť vďaka ziskom z prenájmu stánkov. 

Iní obyvatelia nešetrili kritikou. „To ozaj nemá mesto kde dávať naše dane?“ rozhorčil sa jeden z komentujúcich. „Máme lepšie a lacnejšie skupiny, spevákov a speváčky,“ myslí si iná nespokojná obyvateľka. Na odľahčenie možno citovať aj posledného Zlatomoravčana, ktorý sa vyjadril k veľkej medializácii tejto témy: „Konečne sa Moravce dostali na titulku.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu