VIDEO: Problémovú križovatku medzi Lužiankami a Nitrou nahradí kruhový objazd. Výstavba začne čoskoro


Foto: VIDEO: Problémovú križovatku medzi Lužiankami a Nitrou nahradí kruhový objazd. Výstavba začne čoskoro Foto: Google maps

Križovatka ciest II/513 a III/1677 medzi Nitrou a Lužiankami je dlhodobo problematická. V mieste často dochádza k dopravným nehodám a okolité obce aj obyvatelia sa na situáciu už roky sťažujú. Ako informoval nitriansky župan Branislav Becík, tieto problémy by mali byť už budúci rok minulosťou. 

Becík, podľa jeho slov, získal podporu niekoľkých ďalších starostov a presvedčili poslancov Nitrianskeho kraja, aby odsúhlasili zámer vybudovať v mieste kruhový objazd. Poslanec Henrich Varga sa voči tejto formulácii ohradil, nikto vraj nikoho nemusel presviedčať. „Po vysvetlení genézy projektu zo strany pána riaditeľa bolo hlasovanie jednoznačnou záležitosťou,“ komentoval Varga. Tak či onak, výstavba by mala začať už tento rok. 

Nový objazd by mal zvýšiť bezpečnosť a komfort pre obyvateľov Nitry a Lužianok, ale aj Zbehov či Rišňoviec, ktorí lokalitou často prechádzajú. „Dnes je takmer nemožné odbočiť z Lužianok na Nitru,“ skonštatoval nitriansky župan s tým, že dlhé kolóny sú na križovatke pravidlom. Tiež tu pravidelne dochádza k dopravným nehodám. „Kruhový objazd tu mal stáť už dávno,“ uzavrel predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu