Žiadny Fantóm na Zobore nekradne, tvrdí polícia. Bude však konať, takýto má na to dôvod


Foto: Žiadny Fantóm na Zobore nekradne, tvrdí polícia. Bude však konať, takýto má na to dôvod Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V posledných dňoch sa na sociálnych sieťach opäť objavili príspevky, ktoré upozorňovali obyvateľov pod Zoborom na maskovaného zlodeja. K Fantómovi, ako ho začala verejnosť prezývať, sa už vyjadrila aj nitrianska polícia. Tá však tvrdí, že statusy nie sú pravdivé.

Podobných príspevkov bolo viacero

„Chcem upozorniť obyvateľov Zobora na zlodeja. Tento rok bol u nás už 3x. Hliadka bola privolaná, ale kým prišla, bol preč. Chodieva od lesa, preskakuje cez ploty. Navštívil už viacerých. Obzerá poza okná a snaží sa dostať dnu. Je maskovaný v tvári a nosí rukavice,“ uviedol niekto na sociálnej sieti a pridal aj fotku údajného Fantóma. Neskôr však príspevok zmazal.

Podobné príspevky sa však v rovnakej skupiny vyskytli už aj v minulosti. Autori vo svojich statusoch zároveň tvrdili, že políciu o tom upovedomili a tá v nahlásených lokalitách zvýšila činnosť hliadok.


Statusy vraj nie sú pravdivé 

Nitrianska krajská polícia však tento hoax vyvrátila. Podľa ich slov v súčasnosti nezaznamenali v mestských častiach Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce žiaden prípad majetkovej trestnej činnosti. 


„Informácie ohľadom príspevkov, ktoré sa v súčasnosti prezentujú na sociálnej sieti v súvislosti s krádežami v danej lokalite sa doposiaľ zo strany polície nepotvrdili a neevidujeme žiadne trestné oznámenie. Zverejňované fotografie a videá, ktoré sa v súčasnosti šíria na sociálnej sieti sú staršieho dáta,“ uviedli policajti na facebooku a dodali, že obyvatelia nemusia mať obavu o svoj majetok.

Polícia bude konať

Napriek tomu, že sa uvedené protiprávne konanie v danej lokalite nepotvrdilo, sa polícia rozhodla konať.

„Z dôvodu predchádzania trestnej činnosti, ako aj pre vyššiu bezpečnosť občanov a ich majetku, bude vykonávaná zvýšená hliadková činnosť v mestskej časti Zobor a Nitrianske Hrnčiarovce,“ informovali obyvateľov Nitry. 

Polície zároveň apeluje na ľudí, aby si nezabúdali chrániť svoj majetok a zamkýnali si domy či motorové vozidlá. V prípade potreby majú kontaktovať políciu na čísle 158. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu