Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör sa nedostavil pred súd. Pojednávanie o 50-tisícovom úplatku sa opäť odložilo


Foto: Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör sa nedostavil pred súd. Pojednávanie o 50-tisícovom úplatku sa opäť odložilo Foto: poľnoinfo.sk

V pondelok 12. februára 2024 mal Špecializovaný trestný súd rozhodovať o obžalovanom Norbertovi Bödörovi. Ten bol v kauze „Valčeky“ obvinený z toho, že mal dať bývalému elitnému vyšetrovateľovi NAKA Mariánovi Kučerkovi úplatok 50-tisíc eur. Bödör sa však na pojednávanie nedostavil, sudkyňa ho preto prerušila. 

O ďalšom odročení informoval portál tv.noviny.sk. O Bödörovej vine sa malo rozhodovať už v auguste 2023, podnikateľ vtedy podal sťažnosť preto, že sudkyňa Pamela Záleská mala byť podľa neho zaujatá. Najvyšší súd rozhodol, že zaujatá nie je, prípad je preto stále v jej kompetencii. 

Pre nitrianskeho podnikateľa ide už o tretiu veľkú kauzu. Po kauzách „Dobytkár“ a „Očistec“ je teraz Bödör obvinený z 50-tisícového úplatku, ktorý mal zabezpečiť, že bývalý elitný vyšetrovateľ NAKA  Marián Kučerka nebude riešiť obvinenia Štefana Žigu. Ten je príbuzný Petra Žigu, bývalého ministra životného prostredia, respektíve hospodárstva. 

Norbert Bödör sa z pondelkového pojednávania ospravedlnil pre chorobu. Súhlasil s tým, aby súd prebiehal aj v jeho neprítomnosti, avšak s výnimkou vypočúvania svedkov. Obžaloba sa nakoniec ani nečítala a Pamela Záleská hlavné pojednávanie prerušila. Pokračovať bude v pondelok 19. februára, kedy by sa mal dostaviť aj obvinený nitriansky podnikateľ. Expolicajt Marián Kučerka je už za prijímanie úplatkov právoplatne odsúdený na 10 a pol roka za mrežami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu