Výpadky spojov MHD v Nitre sa skončili


Foto: Výpadky spojov MHD v Nitre sa skončili Foto: arriva.sk

Mestská hromadná doprava v Nitre od pondelka 6. novembra premáva podľa pôvodného grafikonu bez výpadkov spojov. Tie trápili cestujúcich v nitrianskej MHD niekoľko mesiacov. Denne totiž nepremávalo 50 až 60 spojov z dôvodu nedostatku vodičov.

Mesto nepríjemnú situáciu riešilo spoločne aj s dopravcom 

„Uskutočnilo sa množstvo rokovaní s viacerými dopravcami. Urobili sme všetko preto, aby sa situácia čo najskôr vyriešila, nakoľko nedostatok šoférov autobusov nemá iba Nitra, ale málo je ich vo viacerých krajských mestách a aj v Bratislave,“ povedal pre portál teraz.sk primátor Jozef Dvonč.

Zastupiteľstvo na rokovaní prijalo tiež dodatok k zmluve medzi mestom a spoločnosťou Arriva Nitra, ktorý zahŕňa pokutu vo výške 1 000 eur za každý vynechaný spoj od pondelka 6. novembra.

Generálny riaditeľ spoločnosti Arriva Nitra Juraj Kusý potvrdil, že spoločnosť podpísala dohodu s iným dopravcom, ktorý im na 3 mesiace požičia desať vodičov, pričom ďalších šest už spoločnosť prijala od začiatku novembra na trvalý pracovný pomer. Navyše od budúceho roka Arrivu posilní 19 nových vodičov z Ukrajiny. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk