Kvôli rekonštrukcii cesty z Vrábeľ do Golianova vyrúbu takmer 500 stromov. Investícia bude stáť 5,5 milióna eur


Foto: Kvôli rekonštrukcii cesty z Vrábeľ do Golianova vyrúbu takmer 500 stromov. Investícia bude stáť 5,5 milióna eur Foto: Facebook/ Viktor Németh - primátor mesta Vráble

V pondelok 12. februára bola spustená prvá etapa prác v rámci rekonštrukcie cesty prvej triedy I/51 v úseku Vráble – Golianovo. Informoval o tom vrábeľský primátor Viktor Németh v príspevku na sociálnej sieti. Celková cena investície má dosiahnuť 5,5 milióna eur, zhotoviteľom je firma Eurovia SK s. r. o.

Súčasťou prípravných prác bude aj výrub 496 stromov po celkovej dĺžke trasy, čo je asi 7 kilometrov. Odstránené budú aj priľahlé kroviny. „Aj v tomto prípade platí, že za výrub drevín sa bude realizovať povinná náhradná výsadba,“ dodal primátor Németh.

Ten sa zároveň v utorok 13. februára plánuje zúčastniť pracovného rokovania s predstaviteľom spoločnosti Eurovia SK. Predmetom diskusie bude najmä harmonogram stavebných prác či plánované dopravné obmedzenia. S tými sa vodiči stretnú v jarných mesiacoch, kedy sa začne aj so stavebnými prácami. Predpokladaný dátum je apríl 2024. 

Aj keď je staviteľom Slovenská správa ciest, celú modernizáciu úseku budeme mať pod drobnohľadom, aby sme vedeli prinášať aktuálne informácie,“ zdôraznil Németh. Zároveň ďakuje vodičom pravidelne prechádzajúcim týmto úsekom za ohľaduplnosť a trpezlivosť. Odmenou pre obyvateľov bude to, že po dlhých rokoch čakania by sa o niekoľko týždňov mali stať problémy v úseku minulosťou. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu