74-ročná dôchodkyňa pustila do dvora neznámeho muža, medzitým ju okradli


Foto: 74-ročná dôchodkyňa pustila do dvora neznámeho muža, medzitým ju okradli Foto: ilustračné

V pondelok 6.novembra v doobedňajších hodinách v obci Nesvady do dvora rodinného domu, v ktorom býva 74-ročná dôchodkyňa vošiel neznámy muž. Požiadal ju, či v jej dvore môže odmerať zadné oplotenie, pretože jej susedom bude robiť plot. Majiteľka domu pani Gizela súhlasila, neznámeho muža pustila na svoj pozemok, a k oploteniu išla s ním. Neskôr keď muž odišiel si všimla, že na dverách má rozbitú kľučku a rozrezanú sieťku. Následne zistila, že zo spálne jej zmizla hotovosť vo výške 500 eur. 

Páchateľ mohol byť vo veku 40-45 rokov, vysoký 180 cm, silnejšej postavy, s krátkymi gaštanovými vlasmi. Oblečenú mal trojštvrťovú bundu, čierne nohavice s bielym pásom po bokoch, a obuté mal čierne botasky s bielym lemom. Hovoril po maďarsky. Polícia prosí občanov, aby v prípade získania informácií o pohybe alebo pobyte neznámeho muža nahlásili.

K podobnému prípadu došlo v ten istý deň popoludní aj v obci Svätý Peter. 94-ročnej dôchodkyni neznámy páchateľ ukradol z domu 1 050 eur. Muž nenápadne vošiel do domu, zrejme v čase, keď pani Mária vonku natierala ohradu. Nič podozrivé si nevšimla, až keď prišla do vnútra zistila, že má vypáčené vchodové dvere do kuchyne. Okrem finančnej hotovosti mala v peňaženke občiansky preukaz a zdravotnú kartu. 

V obidvoch prípadoch bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra