V Topoľčanoch postavia nové nájomné byty, chcú tak spomaliť klesajúcu populačnú krivku


Foto: V Topoľčanoch postavia nové nájomné byty, chcú tak spomaliť klesajúcu populačnú krivku Foto: Chátrajúci bytový dom 1515 na Bernolákovej ulici (Facebook - Mesto Topoľčany)

Tak ako mnohé iné slovenské mestá, aj Topoľčany sa dlhodobo potýkajú s klesajúcim populačným trendom. Vedenie mesta chce pomôcť zvráteniu situácie aj zlepšením dostupnosti nájomného bývania. 

Topoľčianska samospráva sa už niekoľko rokov zaoberá bytovým domom 1515 na Bernolákovej ulici. Aj keď v pláne bola jeho rekonštrukcia, predstavovala by obrovskú finančnú záťaž. Vedenie mesta sa preto rozhodlo uprednostniť výstavbu nového bytového domu na mieste toho pôvodného.

Z bytového domu 1515 sa už v uplynulých rokoch vysťahovali všetci obyvatelia. „Aktuálne zabezpečujú mestské služby vypratávacie práce a prebieha verejné obstarávanie na realizátora búracích prác,“ priblížilo vedenie Topoľčian v príspevku na sociálnej sieti. Financie na výstavbu chce získať aj zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Okrem novej výstavby sa chce vedenie mesta zamerať aj na zmysluplné využitie existujúcich kapacít na bývanie. V súvislosti s tým sa práve spúšťa systém prestupného bývania. Vhodnému využitiu existujúcich  bytových priestorov v meste sa budú mestskí poslanci venovať aj na najbližšom zastupiteľstve. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu