Protesty farmárov: V Nitre, Nových Zámkoch, Leviciach aj Komárne sa vyhnite týmto úsekom, na obchádzky sa nespoliehajte


Foto: Protesty farmárov: V Nitre, Nových Zámkoch, Leviciach aj Komárne sa vyhnite týmto úsekom, na obchádzky sa nespoliehajte

Vo štvrtok 22. februára 2024 je naprieč slovenskými mestami naplánované veľké protestné zhromaždenie farmárov. Tí plánujú s traktormi a ďalšou poľnohospodárskou technikou zablokovať dopravu na viacerých hlavných ťahoch. Polícia Nitrianskeho kraja zverejnila detailné trasy týchto demonštrácií v jednotlivých mestách aj s príslušnými odporúčaniami. Farmári plánujú protestovať od 9:00 hod. do 14:00 hod.

Nitra

V Nitre ohlásili príchod na 150 kusoch poľnohospodárskej techniky, pričom sa rozdelia do štyroch skupín. 

1. skupina: pôjde po ceste I/64 od Topoľčian, cez križovatku ulíc Chrenovská a Trieda Andreja Hlinku, Akademickú ulicu, a následne sa pripojí k zrazu pred výstaviskom Agrokomplexu, 

2. skupina: pôjde po ceste I/65 od Zlatých Moraviec cez križovatku ulíc Chrenovská a Trieda Andreja Hlinku, Akademickú ulicu, a následne sa pripojí k zrazu pred výstaviskom Agrokomplexu,  

3. skupina: pôjde po ceste I/51 od mesta Levice, ďalej cez križovatku ulíc Chrenovská/ Trieda Andreja Hlinku, Akademickú ulicu, a následne sa pripojí k zrazu pred výstaviskom Agrokomplexu, 

4. skupina: pôjde po ceste I/64 od mesta Nové Zámky cez mesto Nitra-časť Krškany, Novozámockú ulicu,  hlavnú križovatkú Štúrovej ulice a Triedy Andreja Hlinku, a následne sa pripojí k zrazu pred výstaviskom Agrokomplexu.

Zraz pred výstaviskom Agrokomplexu sa bude konať do 13:00 hod. Traktory budú po skončení odchádzať cez ulice Akademická, Trieda Andreja Hlinku a Chrenovská, na kruhovom objazde pod Zoborom sa otočia a odídu po uvedených trasách. 

Obchádzková trasa vyznačená nie je. Je odporúčané počítať s výraznými obmedzeniami a riadiť sa pokynmi policajtov. 

Levice

Levice očakávajú vo štvrtok príjazd 150 kusov poľnohospodárskej techniky. Presúvať sa budú po nasledujúcej trase: Mochovská ulica, Ludanská cesta, Ulica Červenej armády, Námestie Eleny Maróthy-Šoltésovej, Ulica československej armády po Námestie hrdinov, kde sa bude konať samotný protest. 

Následne bude presun poľnohospodárskej techniky pokračovať z Námestia hrdinov po trase: Ulica československej. armády, Námestie Eleny Maróthy-Šoltésovej, Mlynská ulica, Ulica Milana Rastislava Štefánika, Kalnická cesta a Jurská cesta.

Obchádzková trasa nebude k dispozícii. Je potrebné sa riadiť  pokynmi policajtov a rátať s výrazným obmedzením. 


Nové Zámky

Na ochromenie dopravy sa musia pripraviť aj Nové Zámky a Šurany, príjazd ohlásilo 100 kusov techniky. Trasa povedie cez kúpalisko Štrand, nasleduje Bezručova ulica, Šurianska cesta, Bánov a Šurany. Následne pôjdu po nitrianskej ceste I/64 a späť do Nových Zámkov, kde sa za mostom na kruhovej križovatke otočia a pôjdu späť do mesta Šurany. Uvedenú trasu zopakujú viackrát. 

Obchádzková trasa povedenie po ceste I/75 a ceste II/580. Prejazd cez ulicu SNP bude obmedzený. 

Komárno

80 kusov poľnohospodárskej techniky sa v Komárne rozdelí do dvoch skupín. Prvá skupina vyrazí z Novej stráže a pôjde po ceste I/63 smerom na maďarský most. Pred mostom sa otočia a ich zraz bude pri pevnosti. Druhá skupina vyštartuje z Ďulovho dvora: pôjde po ceste I/64 až pred most a ich zraz bude pri pevnosti. 

Obchádzková trasa nebude k dispozícii. Je potrebné riadiť sa pokynmi policajtov a rátať s výrazným obmedzením plynulosti premávky. 

Šaľa 

V Šali sa poľnohospodári rozdelia do troch skupín. Prvá skupina pôjde od obce Diakovce na cestu I/75 do obce Trnovec nad Váhom. Druhá skupina pôjde od obce Tvrdošovce do obce Trnovec nad Váhom a tretia od obce Močenok do mesta Šaľa - časť Veča a odtiaľ do Trnovca nad Váhom. 

V čase o 12:30 hod. pôjdu spoločne všetky skupiny do šalianskej Veči. Prvá skupina pôjde následne na ukončenie protestu do Diakoviec a ďalšie dve sa z kruhového objazdu vrátia späť po uvedených trasách. 

Obchádzka nie je možná. V uvedenom čase sa radšej šoférovaniu vyhnite. 

Topoľčany

Trasa presunu sa začína v obci Jacovce, konvoj bude ďalej pokračovať cez Tovarníky, Továrenskú ulicu, Ulicu Československej armády smerom na Soľčany (kruhový objazd) a do mesta Nitra. 

Obchádzková trasa povedie po ceste II/593, známej ako “cesta pod horou”.

Polícia prosí motoristov o trpezlivosť a tolerantnosť voči účastníkom protestu. „Pokiaľ je to možné, vyhnite sa uvedeným úsekom alebo zvoľte inú alternatívnu trasu,“ zdôraznili v príspevku na sociálnej sieti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu