Firma Kongsberg Automotive otvorila novú výrobnú halu vo Vrábľoch - ponúkne 280 pracovných miest


Foto: Firma Kongsberg Automotive otvorila novú výrobnú halu vo Vrábľoch - ponúkne 280 pracovných miest Foto: ilustračné

Spoločnosť Kongsberg Automotive otvorila novú výrobnú halu vo svojom závode vo Vrábľoch. Do konca budúceho roka vznikne v novej prevádzke 280 pracovných miest, čím sa zvýši celkový počet zamestnancov firmy na 1 200. Výrobca prevodoviek pre automobilový priemysel sa pripravuje aj na možnú spoluprácu s nitrianskym závodom Jaguar Land Rover. 

Nórska spoločnosť Kongsberg Automotive pôsobí vo Vrábľoch od roku 2008 bez akejkoľvek štátnej dotácie. Doteraz zamestnávala zhruba 920 pracovníkov. V roku 2015 zvažoval majiteľ premiestniť výrobu do Maďarska z dôvodu nezáujmu štátu a problémoch na úradoch. 

„Naše niekoľkoročné úsilie spolupráce s investorom prinieslo reálne výsledky v podobe novej investície a pracovných miest. A to aj napriek stále sa zhoršujúcim podmienkam na podnikanie, rastúcej byrokracii a všadeprítomnej korupcii. Je to dôkazom, že získať investíciu a vytvoriť pracovné miesta je možné aj bez minutia jediného eura na štátne dotácie,“ zhodnotil prezident Agentúry pre podporu malých a stredných investícií Slovak Invest Juraj Miškov.

Agentúra pre podporu malých a stredných investícii Slovak Invest vznikla v roku 2014 a jej cieľom je podporovať vznik a ďalší rozvoj priamych zahraničných investícii na Slovensku. Venuje sa organizovaniu prezentačných investičných seminárov v zahraničí, a poskytuje investorom aj základnú konzultačnú podporu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk