VIDEO: Solili cestu, hoci bolo teplo a slnečno. Ľudia na internete sa bavia, cestári bránia


Foto: VIDEO: Solili cestu, hoci bolo teplo a slnečno. Ľudia na internete sa bavia, cestári bránia Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie

Na sociálnej sieti sa nedávno objavilo video z juhu Slovenska, ktoré „vzbudilo vášne“ a pobavilo mnohých ľudí. Vodičovi auta sa v obci Veľký Ďur (okres Levice) podarilo natočiť cestárske auto, ktoré solilo cestu. Vonku však bolo krásne slnečné počasie.

„Vonku je šesť stupňov, svieti slnko a týpek solí cestu. Ja už neviem,“ počuť vo videu šoférov komentár. 

Pod videom sa, samozrejme, opäť strhla búrlivá diskusia o práci cestárov. Niektorí sa ako zvyčajne pýtali, kde boli cestári, keď boli cesty zasnežené a zamrznuté. Mnohí sa ich však zastali: „Keď preventívne posolia, lebo v noci sú mrazy, tak aj to je nedobre,“ reagoval niekto na negatívne komentáre.

„V Leviciach bolo ráno o šiestej plus 2,5 stupňa a mal som námrazu na oknách a cesty sa šmýkali tak, že keď som stúpil na brzdu, stále som išiel ešte dobrých pár metrov… Volá sa to prízemné mraz,“ pridal Igor svoju skúsenosťou z daného rána.


Rovnako sa pred ľuďmi, ktorí sa im vysmievali, obhájili i cestári. Riaditeľ Regionálnej správy a údržby ciest Matúš Starovič pre tvnoviny.sk uviedol, že na solenie mali dôvod.

Dostali sme správu, že daná komunikácia sa šmýka. Kde bolo nutné, tak sa posypalo. Išlo o takzvaný preventívny posyp,“ vysvetlil.

Hoci to už v južných regiónoch Slovenska vyzerá na jar, zimná sezóna sa cestárom skončí až na konci marca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu