VIDEO: V Nových Zámkoch trénovali policajných psov. Výcviku sa zúčastnili aj policajti z Česka


Foto: VIDEO: V Nových Zámkoch trénovali policajných psov. Výcviku sa zúčastnili aj policajti z Česka Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Počas minulého týždňa sa v meste Nové Zámky uskutočnil trojdňový výcvik policajtov z Oddelenia služobnej kynológie v Nových Zámkoch. Zúčastnili sa ho aj príslušníci Mestskej polície v Nových Zámkoch a policajti zo susednej Českej republiky.

Ako uvádza Policajný zbor Nitrianskeho kraja na sociálnej sieti, výcvik bol zameraný  na vyhľadávanie pachových stôp či zadržanie nebezpečného páchateľa v dopravnom prostriedku aj na verejnom priestranstve. Taktiež sa sústredil na obranné práce.

Psovodi, ale aj služobné psy boli počas výcviku vystavovaní modelovým situáciám. Týmto spôsobom sa dokážu lepšie pripraviť na situácie, s ktorými sa môžu bežne stretnúť počas výkonu služby. 


Podľa príspevku si zúčastnení takýto výcvik pochvaľujú, keďže im dáva priestor na výmenu skúseností z praxe. Z výcviku zároveň vzniklo video, ktoré zachytáva jeho priebeh. Pozrieť si ho môžete nižšie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu