Dbajte na zdravie, chorých na chrípku stále pribúda!


Foto: Dbajte na zdravie, chorých na chrípku stále pribúda! Foto: ilustračné

V Nitrianskom kraji za posledný týždeň narástol počet chorých. Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre, v 45. kalendárnom týždni bolo hlásených 6 915 akútnych respiračných ochorení. V 817 prípadoch išlo o chrípkové ochorenie. „Oproti minulému kalendárnemu týždňu to predstavuje nárast chrípky a chrípke podobných ochorení o 24,8 percenta,” uvádza sa v správe RÚVZ v Nitre.

Najviac ochorení sa zaznamenalo u 0-5 ročných detí. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 48,2 % zápalov prínosných dutín, 9,6% zápalov pľúc a 42,2 % zápalov stredného ucha. „Ochorenia hlásilo 70 % praktických lekárov pre deti a dorast, a 59 % lekárov pre dospelých,” uvádza sa v správe RÚVZ v Nitre.

Počas chrípkovej sezóny je dôležité teplo sa obliecť. Riziko nákazy znižuje časté a účinné vetranie. Dôležité je vyhýbať sa uzavretým priestorom s vysokou koncentráciou ľudí, a kontaktu s chorými osobami. Medzi najdôležitejšie preventívne opatrenie patrí dodržiavanie zásad osobnej hygieny. Pokiaľ ide o chrípku, najdostupnejšou a najúčinnejšou  ochranou je očkovanie. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk